Vælg en side

5 klassiske fejl i markedsføring

Der bliver lavet fejl inden for alle fag. Men markedsføring er blevet et fag fyldt med mennesker, som ikke er uddannet inden for faget. Det er mennesker inden fra andre fag, som tænker at de selv kan finde ud af det. Men bare fordi nu kan lave en opbagt sovs eller lave en perfekt omelet, så gør det dig ikke til kok. Så vil du lave helt sikkert fejl i køkkenet.

Jeg har samlet 5 klassisk fejl, som ofte bliver lavet i markedsføringen – nogle af dem ser man også professionelle lave. Men nu kan du heldigvis undgå dem.

1. Ikke have en klar plan

en største fejl man kan lave i marketing, er ikke at have lagt en plan. Og du vil blive overrasket over, hvor mange soloselvstændige og små virksomheder, som ikke har en plan for deres marketing.

Jeg siger ikke at små virksomheder skal have en 32 sider lang marketingsplan. Men du er nødt til at have gjort dig nogle tanker om, hvilke problemer du løser, for hvem, hvor du møder dem, hvordan du taler til dem og hvilken rejse du tager dem med på. Det vil spare dig for mange spekulation i det lange løb – og helt sikkert også tid og penge.

Ikke at have et klart billede af din Kundetype™

Egentlig høre det her punkt sammen med det første punkt. Den ligger i ”for hvem”. Men den er så latterlig vigtigt, og meget få laver et helt klart billede af deres Kundetype™ eller segment.

Det bliver oftest til:
kvinder mellem 30 – 45 år med 1,4 barn, en mellemlang uddannelse og en årsindkomst på 338.000 kr.

Det er cirka 229.000 mennesker i Danmark (1. kvartal 2021) En dejlig stor målgruppe.
Men det fortæller bare ikke særlig meget om din kunde og hvem hun er. Hvilke værdier har hun? Hvad frygter hun? Hvad motiverer hende? Hvad bliver hun vred over? Hvilke farver kan hun lide? Hvordan går hun klædt? Hvilke medier bruger hun? Hvad får hun dårlig samvittighed over? Hvad gør hende stolt? Hvad er hendes største drøm?

Der er mange spørgsmål, som påvirker den måde du markedsfører dig på og hvor henne. Selvom det måske kan virke som en del arbejde, så spare det dig igen meget tid – og helt sikket en masse penge i spildt markedsføring.

Få ting lavet som du selv bedst kan lide

Jeg kan ikke lide den farve. Det er ikke min stil. Jeg vil heller have noget mere klassisk. Jeg vil have musik på min hjemmeside

Er du klar over, hvor mange gange jeg hørt udsagn som disse?
Uanset om det er et logo, visitkort, en hjemmeside, en brochure eller et forretningslokal, så handler det ikke om din smag, din stil eller dine behov. Du laver det ikke for din skyld. Du behøver ikke noget visitkort – du ved godt hvor du bor. Du behøver ingen hjemmeside – du ved godt hvad du laver og sælger. Det gør dine potentielle kunder ikke.
Du gør det for deres skyld! Det er dine kunders behov og smag du skal ramme. Hvis du er heldig, så falder din og dine kunders smag sammen, men det er ikke altid tilfældet.

Fokuserer på din egen virksomhed – ikke kundernes behov

Mange har den opfattelse at marketing handler om deres virksomhed – hvad de kan, hvor dygtige de er, hvor meget de har opnået eller hvor dygtige medarbejder de har.

Virkeligheden er at potentielle kunder kunne ikke være mere ligeglad med hvor dygtige en virksomhed er. Det de vil vide er, kan I løse mit problem, give mig den oplevelse jeg ønsker eller yde den service jeg har brug for?

Og det er her fokusset skal ligge i markedsføringen.
Hvilket problem løser du for dine kunder? Hvilken følelse giver du dine dem? Hvilken rejse tager du dem med på? Hvordan inspirerer du dem? Hvor løfter du dem?

Fokusset skal (igen) ligge på kunden – ikke dig og din virksomhed.

Løse for mange problemer på én gang

Kender du forretninger, som har alt muligt? Jeg taler ikke om Bilka. Men de små, efterhånden sjældne butikker, hvor du kan få alt fra tændrør til gardinstoffer. Det virker ikke, som om der er system i deres udvalg. Måske handler de varer ind alt efter hvad en kunde spørger om.

For et stykke tid siden skulle jeg bruge en tømre til noget arbejde på mit hus. Jeg havde fået anbefalet nogle stykker, som jeg lige ville tjekke ud. Så jeg gik ind på deres hjemmeside. Den ene af de tømrer blev valgt fra med det samme. Hans menu på hjemmesiden så sådan ud:

Telt- og service udlejning
Vinsalg
Salg af paelle pander
Tømmerfirma

Det er mange ting på en gang – og mange forskellige ting. Dette er måske lidt ekstreme eksempler. Men jeg har set eksempler på firmaer, som tilbød bogholder- og regnskabshjælp samt korrekturlæsning. Eller VVS-firmaet der også sælger aloe vera produkter igennem et netværksfirma.

Fokuser på et problem og en løsning i din markedsføring. Har du lagt mærke til, hvor få frisørsaloner, som slår sig op på både at være herre- og damefrisører. Eller hvor få butikker, som både har dame- og herretøj?

De fokuserer deres indsats. Og det skal du også gøre. Det kan godt være du tilbyder ansigtsbehandlinger og reparation af motorcykler. Men det er to forskellige forretninger, som skal markedsføres hver for sig.

Hvis du undgår de her klassiske fejl i din markedsføring, så er du allerede rigtig godt med i forhold til nogle af dine konkurrenter.

Måske har du også lyst til at læse…

Gaver til dig…

Har du set den gratis træning?

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *