Vælg en side

Er du her i morgen?

En af de største selvmål, man har lavet inden for lokalhandel, er variationer over:
Handl lokalt i dag, så er vi her også i morgen.

Sandheden er, hvis de lokale handlende opfyldte deres kunders behov i dag, så kom de også tilbage i morgen.

Verdens bedste skobutik

Jeg hørt en historie den anden dag, som illustrerer min pointe:

På en handelsgade i en lille by, lå der en skobutik. Der havde den ligget i mange år, og havde solgt sko til byens beboer i mange år.

Nogle andre forretningsfolk havde set, at der var et marked i at sælge sko. Så de åbnede også en skobutik længere nede af gaden. Og de satte et stor skilt over vinduet, hvor der stod, ”Byens bedste skobutik”.

Kort tid efter var der andre forretningsfolk, som tænkte, dette må være et godt sted at sælge sko. Så de åbnede en større butik længere nede af gaden. Og satte et stor skilt op, hvor der stod, ”Landets bedste skobutik”.

Ikke lang tid efter gentog historien sig, og der åbnede endnu en skobutik i gaden, som fik sat et endnu større skilt op, med teksten, ”Verdens bedste skobutik”.

Der skulle ikke gå lang tiden, før endnu en skobutik dukkede op på gaden. Denne gang endnu større, og med et kæmpestort lysskilt på taget, hvor der stod; ”Universets bedste skobutik”.

Nu kan man jo spørge sig selv, hvordan sådan en lille skobutik reagerer på det?
Næste dag satte de et skilt ud på gaden, hvor der stod; ”Gadens bedste skobutik”

Kunderne er ligeglade

Kunderne er faktisk ligeglade med din forretnings økonomiske problemer. Jeg ved godt det er hårdt at høre, men det er sandt.

Flere vil sikkert argumentere, at en lille lokal forretning ikke kan have det samme vareudvalg, som de kan i store kæder. Og de kan slet ikke konkurrer på prisen. Det er netop min pointe, og det den lille historie netop understreger. Små lokale butikker skal konkurrere på nærvær, personlig service, interesse og et personligt kendskab.

Mennesker går jo ikke på værtshus og betaler 35 kr. for en øl, fordi de er tørstige. Hvis det var der deres behov lå, så havde de købt den i Netto for 6 kr. Det er et helt andet behov et værtshus dækker Det samme gælder lokale butikker. Jo hurtige forretningerne indser det, og lever efter det. Jo større chance er der for, at kunderne også handler der i morgen.

Måske har du også lyst til at læse…

Gaver til dig…

Har du set den gratis træning?

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *