Vælg en side

Hvor mange stjerner vil du have?

Jeg sidder med flere restauranter som kunder. Og de ligger for det meste på 4 og 5 stjerner i anmeldelserne på sociale medier. Er det fordi de laver specielt god mad? Nej, det er fordi markedsføringen stemmer overens med restaurantens formåen.

Danmark er blevet et af verdens gastronomiske højborge. En trend der har bredt sig til resten af Skandinavien. Og noget vi i hele Norden skal være stolte over. Men det gør også, at vi er lidt for dygtige til at lovprise os selv. Og det er der ikke noget galt i – hvis vi kan leve op til det.

Man ser mange restauranter åbne, som oftest også lukker igen, som kun har 1-3 stjerner. Hvis du har været på dem, så er det ikke nødvendigvis fordi de laver dårlig mad, har en dårlig service eller stedet ligner l… Det handler mange gange om forventninger.

Hvis man slår en ny restaurant op, som: “Ny dansk restaurant med mad, som vor mor lavede den.”

Ja, så forventer du dansk mad, som hakkebøf, stegt flæsk, grydestegt kylling, flæskesteg etc. Men hvis virkeligheden viser sig at være en asiatisk restaurant – åbnet i Danmark – med mad, som Yang Hungs mor lavede den i Vietnam, så giver du jo kun en stjerne. Så kan Yangs mad være nok så god – måske til 5 stjerner – altså, hvis du gik efter vietnamesisk mad. Men da du gik efter flæskesteg med sukkerbrunede kartofler, hjemmelavet rødkål og en god sovs, så kan de jo kun give en stjerne.

Så det er vigtigt at sætte sit niveau i sin markedsføring – og måske gerne underspille en smule. Så folk bliver positivt overrasket. Det giver flest stjerner.

Man kan måske stille sig selv det spørgsmål; hvorfor er stjerner egentlig så vigtige, hvis maden og servicen bare er god?

I dag kigger kunder på sociale medier, som om det er en endegyldig sandhed. Lad os se i øjnene, at kildekritik er ikke den øvelse, vi som forbrugere er bedst til. Selv journalister og andre professionelle glemmer det nogle gange. Derfor er mange stjerner, og god omtale på sociale medier, vigtige for alle forretninger. Forbrugere skal i dag forholde sig til mange tusinde ting hver dag, så de har ikke tid eller overskud til at sætte sig alle mulige underfundige ting. Så de laver vurderinger ud fra nemmeste tilgængelige kilde – sociale medier. Derfor er stjernerne vigtige for en hver forretning.

Måske har du også lyst til at læse…

Gaver til dig…

Har du set den gratis træning?

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *