Vælg en side

Når du mister troen på dig selv

Kender du det, at alle andre er bedre end dig – og kan meget mere?

Den følelse rammer os alle – også mig – og også efter over 20 år i marketing.

I dag sad jeg og kiggede på en hjemmeside fra en fyr som tilbød hjemmesider. Jeg kender manden, jeg er uddannet det samme sted, hvor jeg har taget en af mine uddannelser (multimediedesigner). Men han faldt fuldstændig igennem, når det kommer til kommunikation og ramme sin målgruppe.

Kan han leve af sin forretning?
Der er svaret, ja. Men han lever ikke fedt eller stort (som sagt, jeg kender manden).

Kan han programmerer en hjemmeside?
Ååååh ja – det kan han. Men han lyttede åbenbart ikke, da underviserne talte om målgruppe og kommunikation. For på alle måder fejler han. Han fejler så meget, at på trods af, at han markedsfører sig på Facebook, så er et ikke lykkes mig at finde en side eller profil jeg kan følge.

Hvad kan vi lære af det?
Vi kan lære, at selv professionelle fejler. Vi kan lære at ingen er perfekte. Og vi kan lære, at vi faktisk også kan – og måske er lidt bedre.

Lad mig fortælle en lille ting fra mit eget liv. Det tog mig 3 år at starte den her blog. Hvorfor det, tænker du nok.
Mest af alt, fordi jeg er ordblind – den type ordblind, hvor jeg sagtens kan læse. Jeg kan også se fejl når jeg læser. Jeg kan bare ikke se, hvad der er galt – og jeg kan ikke stave. Det giver mig følelsen af at være dummer end andre, når det kommer til skriftlig kommunikation. Og det er på trods at jeg er ordblind på 5+ sprog. Ja – jeg kan gøre mig forståelig og forstår mere end fem forskellige sprog. Men jeg kan ikke skrive på dem. Det er faktisk også en hæmsko at kunne så mange sprog. For nogle gange bruger jeg forkert ordstilling, fordi jeg selv er vokset op tosproget.

Og så er der den, der rammer mig hele tiden. Jeg synes andre inden for kommunikation, kan mere end mig. Men når jeg nærlæser det, så er det ikke sandt. De bruger store ord og minimal viden. Det er min egen tvivl der står i vejen for mig. Og jeg tænker, at det også sker for dig ind i mellem.

Men tænk over det her et øjeblik. Har du kunder? Kommer de tilbage? Og føler de, at du hjælper dem?
Hvis ja, så burde alt op over det her, være overflødigt

Jeg hjalp en kunde på et tidspunkt. Hendes taktik er når hun tvivler på sig selv og sine evner, så kigger hun på de anmeldelser hun har på Facebook. Hun ser på alle de positive udtalelser, som folk frivilligt og på eget initiativ har skrevet om hendes arbejde. Når hun har gjort det i 15 minutter, så er følelsen vendt i hende igen.

Jeg ved det godt det er mere svært end som sådan. Men kig på det her igen og igen. Du og jeg har meget mere at byde på – lige så meget og måske mere end andre der fører sig frem.

Måske skal vi “bare” se at komme videre og ikke lade os begrænse af vores egene tvivl.
Tvivlen vil for de fleste af os komme på besøg igen og igen. Men hvis vi ser den som et værktøj – og ikke en stopklods, så kan den måske bruges til noget. Jeg prøver selv at bruge den som et virkelighedstjek. Er min viden up to date? Er der noget nyt jeg skal lære? Arbejder jeg med det jeg har lyst til? Føler jeg mit arbejde giver mig nok på den indvendige konto? Alt sammen ting vi kan gøre noget ved.
På den måde træner du din tvivl til at være en hjælp og ikke en begrænsning

Måske har du også lyst til at læse…

Gaver til dig…

Har du set den gratis træning?

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *