Vælg en side

Velkommen til råbekoret

Jeg hørte om et råbekort for mange år siden. Mere nøjagtigt et finsk råbekor. Et finurligt koncept, hvor voksne mænd råber i kor – altså som i en koncert. Du kan jo prøve at google det

Dette indlæg kommer ikke til at handle om den type råbekor. Men mere det kor af råbere, som findes i alle medier. Dem som gerne vil hav kundernes opmærksomhed.

Du kan opdele råberne i kategorier. Dem der har så lidt luft, at de igen og igen råber i små perioder med forskellige budskaber. Og så er der dem der har så meget luft, og som kan råbe det samme budskab i lang tid. Her skal du læse luft som penge og råben som markedsføring.

Men måske behøver man ikke råbe så meget. Lad os lege lidt med den ide, og starte et helt andet sted.

Det opmærksomme øre.
Forestil dig at du er til en fest, hvor du har en samtale med nogle mennesker. Pludselig fanger dit øre at en eller anden nævner dit navn i den anden ende af lokalet.
Så selvom det måske står 30, 40 eller 100 andre mennesker og taler, så høre du stadig dit navn i en samtale langt væk, som du slet ikke var fokuseret på.

Tænk hvis du kunne gøre det samme med dine kunder. Tænkt, hvis du stille og roligt kunne tale, så dine modtagere hørte dig igennem det råbekor som består af sociale medier, andres markedsføring, nyheder og alt muligt andet der forsøger at fange din opmærksomhed. Tænk hvis du havde den evne.

Tænk – du har den evne!
Hvis du som soloselvstændig, freelancer eller lille virksomhed, så har du nok lært dig selv det meste af den markedsføring du kan. Du har måske været på et kursus hos en eller anden ekspert, downloadet en e-bog eller læst en blog af en eller anden, som vist nok vidste noget om noget. Og jeg siger ikke, at det de andre kan, ikke virker. Jeg siger, at de ikke har vist dig, hvad du kan.

Det at du opfanger dit navn i en større forsamling er en evne, som ligger så dybt i vores hjerne. Og helt uden at anstrenge os, aktivers den når vores navn bliver nævnt. Nu kan du jo af gode grunde ikke nævne alle de potentielle kunders navne i din kommunikation. Men du kan tale til noget, som faktisk ligger endnu dybere i dem, end deres eget navn. For dybt inde i vores hjerne har vi nogle programmeringer, som er med os fra før fødslen. Du kan kalde det arketyper, identitet eller måske noget helt tredje. Men virkeligheden er at vi reagerer instinktiv på det, når det aktiveres.

Hvis du finder “fælles-typen” for dine kunder, så kan du tale ind til deres grundpersonlighed. Og de ved ikke hvorfor, men de lytter til dig, de har tillid til dig og de reagerer på det du siger. Hvis du spurgte dem, så vil de sikker sige noget med, at du er sjov eller at du er hyggelig, har god viden. Men virkeligheden er, at du højst sandsynligt ikke ved mere end andre der arbejder inden for dit felt. Men du har skab en forbindelse til dem, ved at tale til noget, der ligger så dybt i dem.

Små ændringer flytter dig langt
Nu tænker du sikket, at de lyder sindssygt svært. Men det lover jeg, at det er det ikke. Nogle gange handler det i virkeligheden om at blive bevidst om det. Og så måske ændre enkelt ord, dit fokus eller de medier du bruger.

Jeg rådgav en for nogle år siden et firma inden for automatisering inden for ingeniørfaget. Det var to meget dygtige kollegaer, hvis hele afdeling var blevet nedlagt i en sparerunde. Så de havde slået sig sammen og startet en virksomhed. De havde brugt alle deres sparepenge på det, og havde derfor ikke mange penge til markedsføring. Men de havde været på et kursus igennem deres fagforening, hvor de havde lært en masse om markedsføring.
De havde blandt andet lært, at de skulle være på Facebook og lave opslag. De skulle også sørge for at komme til store messer, så de kunne trykke alle direktørerne i hånden inde for den branche de arbejdede i.
De havde lavet deres hjemmeside og alt markedsføringsmateriale selv. Og det de ikke kunne selv, havde venner og familie hjulpet med. Bum! Så var de klar til at køre derudad.

Men der skete ingen ting i deres virksomhed. Da jeg kom ind, så lavede vi nogle få ændringer, som tog under en måned at lave. En af tingene var at flytte dem fra Facebook og over på LinkedIn. Fik ændret lidt i deres tekster og allerede der begyndte de at få meget mere opmærksomhed end tidligere. Vi implementerede mange flere små ændringer, fjernede ting, som kun var udgifter eller tid og ikke gav noget tilbage. Men det vigtige var, at de blev set, de fik henvendelser og der blev skabt kontakter.

De fleste, som skal lære noget om at markedsføre sig selv, lære at være med i et større råbekor af virksomheder, som alle råber hver sin sang. Og jo flere der råber, des højre skal man råbe, for at blive hørt. Og her taber alle små virksomheder, for de har slet ikke budget til at råbe højt nok.

Vær klar i tonen
Men i stedet for at lyde som et finsk råbekor, så kunne man lære at synge klart, rent og præcist, som en virtuos. Det gør man ved at kommunikerer meget klart, både i ord, design og billeder. Og det lyder jo allerede svært. Alle ved hvor lang tid en god sanger bruger på at træne sin stemme. Men heldigvis er denne type kommunikation slet ikke svær. Hvis man tager det et skridt ad gangen, så kan men meget hurtigt for en klar og præcis kommunikation og PR som til en hver tid er langt bedre end råbekoret.

Måske har du også lyst til at læse…

Gaver til dig…

Har du set den gratis træning?

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *